Kökspersonal

Simplea hyr ut kökspersonal till hotell och restauranger runt om i Stockholm.

Tjänster
Boka möte

Hyr kockar, kökspersonal och köksbiträden i Stockholm

Behöver du kökspersonal till ditt hotell, restaurang eller under ett event i Stockholm så hjälper vi på Simplea dig. Av oss kan du hyra kockar, kökspersonal och köksbiträden för alla tillfällen och efter dina behov. All vår kökspersonal har lång och gedigen erfarenhet av kökets alla områden i såväl varma som kalla kök.

Vi erbjuder helhetslösningar för bemanning av ditt hotell och restaurang runt om i Stockholm genom att du helt eller delvis kan bemanna köket med inhyrd kökspersonal från oss på Simplea. Vi tillhandahåller kockar, köksbiträden och runners som kan sköta samtliga delar av restaurangen eller vara en extra hand vid behov. Behöver du till exempel någon som kan rodda en hel frukostbuffé löser våra frukostkockar det tillsammans med köksbiträden och runners.

Inget uppdrag är för litet eller för stort. Oavsett om du behöver personal under ett särskilt event eller pass, vid hela säsonger och längre samarbeten, eller medan din ordinarie personal har semester och ledighet kan du alltid hyra kökspersonal av Simplea.

Fördelarna med att hyra in kökspersonal är många. Dels får du en enkel och smidig lösning, oavsett om det är hela köket som ska roddas eller bara ett köksbiträde som ska assistera. Dessutom får du även en flexibilitet i verksamheten. Vår kökspersonal är kompetent och kan avlasta med allt från de minsta uppgifterna till att vara en del av det kreativa teamet som tar fram nya smakupplevelser för era gäster.

Genom att, helt eller delvist, bemanna köket med inhyrd kökspersonal från Simplea får du ett effektivt kök som kan viga sig helhjärtat åt att skapa smaksensationer till gästerna. Behöver du mer kökspersonal erbjuder vi även helhetslösningar med all typ av serveringspersonal och diskpersonal.

Simplea värnar om all sin personal och innehar kollektivavtal med HRF. Så om du tycker det är lika viktigt som oss med ett effektivt, kunnigt och kreativt kök är du välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig att hitta en lösning som är anpassad efter dina specifika behov.

Kock-servering

Hyra kockar av Simplea

Att hyra en kock av oss innebär att du får en rutinerad och kompetent kock som inte bara kan hjälpa till att assistera vid matlagningen utan även sköta hela processen från att ta fram nya rätter till att arbetsleda övrig kökspersonal. Våra kockar har erfarenhet av att arbeta i varma såväl som kalla kök samt grill och dessert.

Det är helt upp till dig om du bara vill hyra en kock för assistering eller för hela processen. Vi erbjuder även självklart möjligheten att hyra allt från en frukostkock eller en grillkock till kockar som är en del av det kreativa teamet som tar fram nya smakupplevelser för era gäster.

Våra kockar kan hjälpa dig eller din övriga personal med hela processen kring matlagningen i din restaurang och på hotell. Oavsett om det gäller att preparera såser, tillagning eller att hjälpa till med den kreativa processen bakom menyn så är ingen arbetsuppgift för liten eller för stor.

Våra kockar är effektiva, kunniga och kreativa och vet vad det innebär att leda ett kök. Därför kan även kockarna sköta kvalitetskontroller, kostnadshantering och inventering. Så gör dig själv och ditt kök en tjänst genom att hyra kökspersonal och kockar av Simplea.

Vanliga arbetsuppgifter

 • Mise en place
 • Preparera såser, dressing och tillbehör
 • Organisering av kökets olika områden
 • Bidrag/hjälp till menyn – kreativ process
 • Generell tillagning
 • Portionering och märkning
 • Rengöring av arbetsstation
 • Gruppledarskap
 • Kökshantering och ledning under semester
 • Kostnadshantering
 • Inventering vid månadsskifte
 • Kvalitetskontroller
 • Generell förberedelse för bufféer
simplea-kökspersonal

Spara tid genom att hyra köksbiträden

Våra köksbiträden kan assistera i köket med allt från endast grundläggande tillagning, skölja och hacka grönsaker, till att assistera vid samtliga områden vid tillagning. Ett köksbiträdes huvuduppgift är att biträda kocken med enklare tillagning, men vi vet att ett bra köksbiträde gör mycket mer än så.

Vår kökspersonal har inte bara lång erfarenhet och gedigen kunskap, utan är även vana att samarbeta, vilket effektiviserar arbetet i köket för hela personalen och gör i sin tur gästerna nöjda.

Vanliga arbetsuppgifter

 • Grundläggande tillagning, skölja, hacka grönsaker etc.
 • Assisterar vid samtliga områden till tillagning
simplea-personal

Effektivisera genom att hyra runners till din restaurang

Våra runners kan assistera vid samtliga områden på restaurangen så som att torka bord, ta emot ordrar, hantera baren och andra uppgifter där en extra hand behövs.

Vanliga arbetsuppgifter

 • Assisterar vid samtliga områden inom restaurangen
 • Torka bord
 • Ta emot ordrar vid behov
 • Assistera i baren
 • Övriga uppgifter som tilldelas
hyra-kökspersonal

Hur går det till att hyra kökspersonal till hotell och restauranger hos Simplea?

Processen att hyra personal av oss är väldigt enkel. Efter du tagit kontakt bokar vi in ett möte där vi går igenom dina förväntningar och krav, sedan tar vi fram en lösning anpassad just till dig och efter ditt godkännande är vi redo att börja arbeta.

 • Det första steget gör vi långt innan den första kontakten med dig, genom att vi kvalitetssäkrar vår personal vad gäller allt från kompetens till attityd. Därför slipper du alla problem som kan uppstå vid rekrytering av personal. Så när du kontaktar oss har vi redan en personalstyrka vi litar på – redo för din verksamhet. 
 • Efter den första kontakten bokar vi ett möte där vi tillsammans går igenom vad du behöver för att garantera ett lyckat resultat. Vilka behov har din restaurang? Vad är det för typ av uppdrag? Vad har du för förväntningar och krav?
 • Nu är det dags för matchning. Vi bemannar din restaurang med rätt personal på rätt plats. 
 • Det sista steget innan vi är på plats. En bekräftelse och överenskommelse där du får all information du behöver från oss. 
 • Dags för Simpleas personal att börja arbeta och för dig att slappna av. Efter en introduktion tar vi hand om ditt kök och gör gästerna nöjda. 
 • Efter avslutat arbete återkopplar vi alltid för att säkerställa att du är nöjd och förhoppningsvis vill du samarbeta med oss igen. Då har vi dessutom medarbetare som redan kan din verksamhet.

Boka tjänst

Är du intresserad av att veta hur vi mer exakt kan hjälpa dig att bemanna din restaurang?

Boka möte

Vanliga frågor om att hyra kökspersonal

Hur mycket kostar det att hyra kockar?

Priset baseras på uppdragets omfattning och hur många som behövs. Det baseras även på om kockarna har huvudansvaret eller endast assisterar ordinarie personal. Det vanliga är att bemanningsföretag tar ett timpris som är något högre än vid en anställning, men skillnaden är att du slipper alla andra kringkostnader och avgifter som kommer med att ha personal anställd. Kontakta oss för att få en offert för just ditt uppdrag.

Vad är skillnaden mellan ett köksbiträde och en kock?

Skillnaden är att ett köksbiträde endast biträder och assisterar en kock, medan kocken står för den kreativa processen att ta fram smaksensationer, menyer och ansvarar för matens resultat. Vanliga arbetsuppgifter som ett köksbiträde har är att sköta mise en place, salladsbufféer och förbereda ingredienser genom att till exempel skala, skölja och hacka grönsaker.

Hur mycket kostar det att hyra kökspersonal?

Priset baseras på uppdragets omfattning och hur många som behövs. Det baseras även på om vår kökspersonal har huvudansvaret eller endast assisterar ordinarie personal. Det vanliga är att bemanningsföretag tar ett timpris som är något högre än vid en anställning, men skillnaden är att du slipper alla andra kringkostnader och avgifter som kommer med att ha personal anställd. Kontakta oss för att få en offert för just ditt uppdrag. Kontakta oss för att få en offert för just ditt uppdrag.